Nietjes

Nietjes bestellen bij Opus

Nietjes kopen? Opus heeft een assortiment nietjes in diverse maten en sterktes. Hoewel we steeds meer digitaal werken blijft het soms nodig om documenten te printen. Om ervoor te zorgen dat ze op de juiste volgorde blijven, zijn nietjes uiteraard cruciaal! Hiervan hebben we de meeste variëteiten in het assortiment.


Gegalvaniseerd, verkoperd of staal?

Welke nietjes je zoekt, is afhankelijk van het gebruik. Als het gaat om het aan elkaar hechten van documenten voor langere tijd, kun je beter nietjes van staal kiezen. Deze zijn goed bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht. Ze roesten niet, dus je documenten kunnen niet beschadigen. Koperen nietjes zijn iets sterker en kunnen ook niet roesten. De Rapid Redstripe nietjes zijn gemakkelijk te breken door de rode streep in het midden. Zo kun je een nietje eenvoudig verwijderen zonder het document te zeer te beschadigen. Gegalvaniseerde nietjes zijn het goedkoopst, maar deze roesten ook het snelst.


Witte nietjes

Nietjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Gekleurde nietjes staan vrolijk en witte nietjes vallen nauwelijks op, en dat is wel zo prettig als je bijvoorbeeld kopieën moet maken van een document. Ten slotte zijn nietjes verkrijgbaar in verschillende maten. 24/6 is de meest gangbare maat. Het getal 24 geeft de draadsterkte van het nietje aan en het getal 6 de lengte van de pootjes. Hiermee kun je tot 30 A4-tjes aan elkaar nieten. Met nietjes van bijvoorbeeld 25/10 heb je sterker metaal waarmee je tot 60 vellen papier aan elkaar kunt nieten.


Nietjes kopen

Nietjes bestellen bij Opus gaat snel en eenvoudig. Artikelen die je op werkdagen voor 18 uur bestelt, heb je de volgende dag al in huis. Uiteraard hebben we ook nietapparaten en ontnieters in ons assortiment, zodat je je kantoorinrichting compleet kunt maken.